Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Slayers

Ez az anime egy 4 évadból álló, varázslatokkal, és mágiával teli izgalmas anime. Misztikus, izgalmas, vicces, azaz nagyon király anime! *_* Főszereplője Lina Inverse/Verselő Lina, aki fiatal kora ellenére hatalmas erővel rendelkezik.

 

1. évad/Slayers First

Ez egy 26 részből évad. Itt ismerkedünk meg a főbb szereplőkkel ill. a Slayers világával. Lina közkedvelt elfoglaltságaihoz tartozik a banditák kirablása, kincsek beszerzése. Így került hozzá az a szobor is, amiben a Bölcsek Köve van elzárva. Ezek kapcsán találkozott Gourry Gabrievvel, az ütődött kardforgatóval és Zelgadis Greywordssal, a kimérává változott emberrel. Zelgadistól sok információt megtudtak Rezoról, a vörös papról(mivel Zelgadis Rezo egyik tanítványa volt, emellett unokája[vagy dédunokája]volt). Kiderült, hogy Rezo a szeme világáért cserébe feltámasztaná a Rémálmok urát, Shabranigdot. Ám ez balul sült el, mert Rezoban éledt újjá a démon. Linának végül siker megölni őt, bár beleőszül. E kaland után Lináék találkoznak Amelia Will Tesla Seyluunnal, Philionel De Seyruun lányával. Így tehát ő a király lánya! Ameila szintén csatlakozott a csapathoz. A cselekmény előrehaladtával két fejvadász ered hőseink nyomába, Vrumugun és Zangulus, akiket Eris, Rezo egyik tanítványa uszított rájuk. Eris, hogy megbosszulja Rezo halálát készítet egy Rezo-másolatot, s föltámasztotta Zanafart. Később a másolat megöli készítőjét, elpusztítja Sairaagot, Sylpheel Nels Ladha(Gourry egyik gyerekkori ismerőse) szülővároát édesapjával együtt. Végül sikerült megölni őt bár Lina a harc alatt súlyos sérüléseket szerzett.


2. évad/Slayers Next

Hőseink Xoana városában találkoznak újra, Zelgadis ezalatt az idő alatt Martina, Xoana hercegője aldalán harcol. Martina és édesapja megoldást ígér Zelgadis problémájára, de csak kamuztak, így Zelgadis otthagyta őket, Lina meg felrobbantotta a várost. ^^" A volt városból továbbhaladva megismerkednek Xellossal, a szönnyel, keresik a Szent Könyvet, és eseménytelen napjaikat töltik, kalandozgatnak. Később megtudják, hogy Gaav, a démoni sárkánykirály Linára vadászik, ill. fülest kapnak a Szent Könyvről. Ezek kapcsán találkoznak Phibrizzoval. Először egy aranyos kisfiúnak tűnik, aki meglopta Linát, de ő valójában a Pokol Szolgája. Csatájuk előtt elrabolta Gourryt, s bele támadt a kis csapatra. Végül Lina kivételével az egyész csapat lelkét kicsi, kör alakú krisztályokba zárt. A köztük lévő ütközetben a kis csapat életével játszik, úgy, hogy összetöri a golyócskákat. Linának nem volt más választása, be kellett vetnie a Szörnybéklyót, de a világ pusztulása helyett Lina tesébe költözött a Rémálmok Hercege, akinek erejével simán meg tudta ölni Phibrizzot. Lina halálát pedig Gourry akadályozta meg szerelmével és csókjával. Ez az évad szintén 26 részből áll.


3. évad/Slayers Try

Újabb 26 rész izgalom. ^^ Itt egy kis földrajz kerül előnybe. Ugyanis az eddigi helyszínnek kiválasztott kontinens már 1000 éve egy varázsfal mögött volt, amit a Phibrizzo elleni csatában megmozgatott erők leromboltak. A szöldrész nagyhatalmai (Sailunnal az élen) egyből felderítő hajóútakat szerveztek külföldre. A csapat találkozik egy aranysárkánnyal, Filia UI Copttal. Filia fontos feladatot akar rájuk bízni de előtte tesztelni kívánja őket. Lina elkoboz egy hajót, a nyílt tengeren elereszt egy Sárkányigát, és véletlenül elpusztítja a várost. Így nincs más választásuk: előre a vakvilágba. Partot érve újra találkoznak az aranysárkánnyal. Kiderül, hogy ő a Tűzsárkány rend papnője, s hogy egy aggasztó prófécia miatt vele kell menniük. Eredetileg Lunát, Lina nővérét kérték fel a feladatra, de ő nem vállalta el. ^^" Jólvan, lassan meg is indultak ám keresztezte útjukat ValGaav, Gaav pártfogoltja, aki egy feketesárkány volt csak mazuko lett belőle, valamint Xellos. ValGaav szövetségeseként feltűnik egy Alumace nevű idegen is. Alumace egy másik világból érkezett, ahol Vorpheed és Dark Star harcolt a világért. Végül Dark Star nyert, aki mindent elpusztított. Alumace és társai csak egy módot láttak a megfékezésükre: össze kell gyűjteniük a Dark Star által készített 5 fönyfegyvert, amelyek szétszóródtak a 4 világ szerte. Ahhoz, hogy végleg el lehessen pusztítani mind az 5 fegyver kell. Viszont a kapu megnyitásához elég csupán két fényfegyver. ValGaav meg is szerzi a kellő eszközöket, megnyitja a kaput, s odaadja testét a szörnyetegnek. Amikor már Dark Star átkerült volna az emberek világába megérkezett Alumace két társa a 2 hiányzó fegyverekkel, és visszaűzték Dark Start. Ám egy fegyver még hiányzott. Ezt a fegyvert egy feketesárkány templomban rejették el egy védőburok alá. Ezt a burkot csak egy shinzoku (Cepheid lovagjai,az aranysárkányok) tudja áttörni. Az aranysárkányok és a feketsárkányok mindig harcban álltak, s az aranysárkányok túl messzire mentek a hatalomért. Mire a feketesárkányok észrevették a problémát az aranysárkányok már elkezdték kiírtásukat. Na de visszatérve a fényfegyverekhez: az utolsó fegyver hiánya miatt a kapu átszakadt, Dark Star átjött a kapun...de nem egész valójában...ValGaav nem halt meg, csak Dark Star magába olvasztotta. Viszont a világot még mindig fenyegette. Csak egy megoldás maradt: Ceiphied és Shabranigdou erejét egy még hatalmasabb varázslattal egyesítve, lehetséges Dark Star elpusztítása... Ehhez azonban szükség van egy shinzokura, egy mazokura, és valakire, aki a fény és a sötétség közt áll, és aki képes a Káosz Tengerének erejét használni. Filia (mint shinzuko), Xellos (mint mazuko) és a csapat (mint akik a fény és a sötétség között állnak, azaz emberek) végrehajtja a támadást, visszakényszerítik Dark Start saját világába, és a fényfegyvereket is átküldik készítőjével együtt. Hőseink ezután ismét szétválnak és élik tovább életüket.


4. évad/Slayers Revolution

Lina és Gourry járják a világot, de most céllal együtt: kardot találni Gourrynak. Eközben továbbra is verik a banditákat, de már a tengerre is kiterjeszkedtek, mert a szárazföldön nem volt már elegendő rosszfiú. xD Kiderül, hogy Lina egy körözött bűnöző. A vád: Ő Verselő Lina. ^^" xD Üdközője Wiser Frayoon, Gioconda nyomozója. Felbukkan egy Pokota nevű kis nyusziszerű izé, aki valójában egy Taforashia hercege. Az országában egy nagyon komoly betegség terjedt el. Amikor külső segítséget kértek a többi országtól Gioconda, egy gonosz nőszemély miatt nem jutott el hozzájuk a gyógyszer, így Rezo, a vörös pap segítségével az egész népre mély almot bocsátottak, hogy túléljék a betegségeket. Pokota emberi testét is elaltatták, de a lelkét egy bábuba költöztették, hogy tudjon segítséget szerezni. Mint tudjuk Rezo időközben meghalt, de mégsem. A lelke egy urnába került. Az urna gondozója Ozel, egy bábu, Gioconda egyik embere. Bábuként nem érti az embereket, nincsenek érzései. Gioconda egy elég befolyásos nő, rengeteg pénze van. A szolgálatában áll még Duclis, aki Pokota egyik alattvalója volt. Neki is állat teste van, az eredeti alszik. Elsőre ellenségnek tűnik, lényegében az is, de csak bosszút akar állni azokon az országokon, akik a vesztükbe hagyták őket. E cél érdekében a Gioconda testén lévő Zanafar páncélt használja fel. A páncélból feltámasztották Zanafart, a szikrázó szörnyeteget. Rögtön ezután meg is kezdték a cserben hagyó országok darabokra tépését, köztük Sailunet is. Azonban nem tudták a földdel egyenlővé tenni a várost, Lináék elpusztítottak a felerősített Sárkányigákkal. Ezek után pedig Pokota problémájával kezdtek el foglalkozni. Ahhoz, hogy a nép újra talpon legyen Rezo fel kell oldja a varázslatot, ahhoz viszont élnie kell. Ezért Pokora odaadja neki a testét, hogy költözzön abba, ő meg maradt nyúlnak. A test birtokba vétele sikeres volt, Rezo elmondott minden lépésről-lépésre. Végül az embereket is felébresztették. Már csak egy bökkenő akadt amire Lina is felfigyelt: Rezo, aki annyira vágyott a látására még mindig nem nyitotta ki a szemét. Ennek oka az volt, hogy Rezoval együtt Shabranigdo is újjá éledt. Ha Rezo kinyitja a szemét előtör belőle a szörnyeteg. Erre a folyamatra is sor került. Először Lina és Pokota Sárkányigákkal bombázta Shabranigdot, remélve, hogy csökken tőle az ereje, de nem vált be. Végül Lina a Szörnybéklyót használva meg tudta ölni őt. A csata végén Lina megőszül, Pokota nyúltestben marad, és a kis csapat tovább indul további kalandok után! :D

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.